Köra motorcykel med bröstimplantat

Köra motorcykel med bröstimplantat

Drömmer du om att göra en bröstförstoring? Då är du inte ensam. Det finns en hel del kvinnor som gör bröstförstoringar varje år och ännu fler som skulle vilja göra det. Trots detta är det en hel del kvinnor som tvekar. Särskilt tveksamma är elitidrottare och kvinnor som sysslar med någon form av hobby som kan tyckas för farlig. Att köra motorcykel, motocross eller enduro förknippas med höga farter och fara att falla av. Läs mer om bröstimplantat från Motiva och hur du kan kombinera bröstimplantat och motorcykelåkning.

Bröstimplantat från Motiva

Kör du motorcykel eller sysslar med motorsport och är intresserad av bröstimplantat? Det är inga som helst problem. Kontakta en kirurg från Motiva och få hjälp att välja ut bröstimplantat som passar dig och din unika situation. Motiva guidar dig till rätt val och ser till att du får en trygg operation samt en säker återhämtning.

Återhämtning viktigt

Det är viktigt för alla som genomgår en bröstförstoring eller bröstoperation att noggrant följa kirurgens råd och rekommendationer när det gäller både återhämtning och uppföljning. Det är dessutom extra viktigt för dig som kör motorcykel. Här är det både olycksrisk, men också skakningar och stötar som du får av själva körningen som är riskfylld. Återhämtningen är särskilt viktig för att se till att brösten läker ordentligt samt för att slippa smärtsamma och farliga biverkningar. Motorcykelsport anses vara en ganska tuff sport och motorcykelkörning kräver att föraren har full kontroll. Du ska definitivt undvika motorcykelkörning under hela återhämtningsperioden och enbart börja köra igen när du har fått klartecken från din kirurg.

Frihet med motorcykel

Du som kör motorcykel vet att det ger en enorm frihetskänsla. Du kan självklart fortsätta med din hobby eller motorsport efter bröstoperationen. Det är inga problem alls att köra motorcykel med bröstimplantat. Du bör dock ta särskild hänsyn till råden du får av din kirurg. De första två dygnen efter operationen ska du till exempel bära en särskild kirurgisk behå för att stötta brösten och minimera påverkan från dina kroppsrörelser. Att köra motorcykel då är inte att rekommendera, hur fri det än skulle få dig att känna dig. Faktum är att du helt ska hålla dig borta från alla former av ansträngande aktiviteter ett par veckor efter ingreppet. När du har fått klartecken från kirurgen kan du njuta av friheten på två hjul igen.