Motorcykeln ger frihet

Motorcykeln ger frihet

När man köper ett fordon brukar en av anledningarna vara att man kan få mer frihet, i det avseendet att man kan förflytta sig hur man vill och när man vill. Motorcykeln är det fordon som dessutom ger människan närmare kontakt med vägen, miljön och naturen, det finns ingen kaross som är i vägen för din upplevelse på vägarna.

Slippa bilköer

Om bilköer kan man läsa om i de flesta kvällstidningars nyheter. Bilköerna drabbar först och främst storstäderna och dess förorter. När många vill fram i rusningstid så är trafikstockningar en omedelbar konsekvens. Det motorcyklisten kan göra för att slippa bilköerna är att åka mellan körfälten där det finns luckor. Det är lagligt så länge man inte bryter mot någon annan trafikregel eller stör den övriga trafiken.

Just i storstäderna är det därför vanligt att man har tvåhjuliga fordon som man använder sig av på väg till och från jobbet. Det går fort och gör att man snabbare hinner hem till alla sysslor.

Motorcykeln är tyvärr inte så lämpad för svenskt klimat

Sverige ligger långt uppe i norra Europa och på vintern är det kallt och ibland både is och snö på vägarna. Inte ens dubbdäck gör en motorcykel säker att använda. Från april till tidiga oktober är det dock säsong för motorcykel, i åtminstone södra Sverige. I Norrland är säsongen 1-1,5 månader kortare då snön i genomsnitt ligger kvar ända än i maj månad.

Därför väljer de flesta mc-förare i Sverige att ställa av motorcykeln på vintern och eventuellt att ta bilen istället.