Motorcyklar på vita duken

Motorcyklar på vita duken

De flesta kan nog hålla med om att motorcykeln är en symbol för frihet. Bilden av motorcykelåkaren på road trip genom USA med håret fladdrande i vinden förekommer i en hel del klassiska filmer. Huvudkaraktären är ofta en rebell som befinner sig i någon sorts motsättning med samhället och inte sällan är denna person antingen missförstådd eller på flykt undan rättvisan.

De öppna vägarnas vildhet lockar inte bara i filmmanus utan motorcykelromantiken är i allra högsta grad levande även utanför vita duken. Många föredrar motorcykel framför bil under de varmare delarna av året även om Work System erbjuder bilinredning Göteborg för den som vill kunna frakta med sig motorcykeln till sydligare breddgrader och förvara både reparationsutrustning och MC i minibussen. Här följer några härliga motorcykelrullar att förgylla regniga dagar och vinterväder med när hojen måste vila i garaget.

Road to Paloma

Filmen Road to Paloma från 2014 handlar om indianen Wolf och hans individuella resa. Huvudrollen spelas av Jason Momoa som ger karaktären både tyngd och trovärdighet. När Robert Wolf tar lagen i egna händer och hämnas mordet på sin mor är han tvungen att fly från lagens långa arm. Han ger sig ut på sin motorcykel längs övergivna vägar på den amerikanska västkusten. Vägarna bär honom mot nya mål och bjuder på oväntade vändningar. Frågan är om Wolf verkligen är skyldig och vilket pris rättvisan egentligen har. Filmen bjuder på själva kärnan i genren road trip på motorcykel.

I Bought a Vampire Motorcycle

Ibland känner man för att se en film som inte på något sätt har någon verklighetsanknytning att tala om, men som likväl bjuder på motorcykelåkning. Motorcykeln är nämligen förknippad med en hel del attribut som validerar karaktären på olika sätt. En motorcykelåkare är ofta tuff och hård, vilka är drag som passar skräckgenren som handen i handsken. Filmen I Bought a Vampire Motorcycle från 1990 bjuder på en osannolik men underhållande story om en motorcykel som blir hemvist åt en ond ande. Huvudpersonen Noddy (Neil Morrissey) råkar köpa den besjälade motorcykeln och får mer än han klarar av att hantera när den bokstavligen går bärsärk i grannskapet. Frågan är om den överhuvudtaget går att stoppa och om Noddy måste betala med sitt liv

One Week

Filmen One Week från 2008 med Joshua Jackson i huvudrollen som Ben Tyler är en gripande film om att se döden i vitögat. När läraren Ben blir diagnosticerad med en aggressiv form av cancer som innebär att han snarast måste påbörja sin behandling, väljer han att ge sig ut på ett sista äventyr. Av en slump eller ödet kommer han över en motorcykel och åker ensam från Toronto till Vancouver Island. Han är med om en hel del viktiga händelser som blir avgörande för hur han antingen väljer att fortsätta eller avsluta sitt liv. Det veckolånga äventyret resulterar i svar på tunga frågor och en memoar över resan.