3 skäl att sälja bilen och köpa motorcykel

3 skäl att sälja bilen och köpa motorcykel

Har du tröttnat på att sitta intryckt i en bil under sommarens långresor? Hur trist är det inte att gå upp på höst- och vintermorgnarna och börja med att skrapa rutorna på bilen? Det finns en lösning på de här problemen: Sälj din bil och köp en motorcykel istället. Visst, sommaren blir inte svalare och kylan biter hårdare under vintern när du sitter på en motorcykel. Men varje resa blir mer av ett äventyr och det är värt en hel del det också. En motorcykel har många fördelar jämfört med bilen.

Du ser och upplever mer när du åker motorcykel

En del som kör motorcykel regelbundet känner att en motorcykeltur kan räcka för att lyfta en i övrigt tråkig dag. Skillnaden mot att köra bil består förstås till stora delar av att du på en motorcykel befinner dig mycket närmare din omgivning. Det kan visserligen vara kul att köra bil också, men ofta sitter vi instängda i väntan på att ta oss från punkt A till B. Att köra motorcykel gör transportsträckan till ett äventyr.

Det är enklare att ta sig fram på en motorcykel

Du får en betydligt friare upplevelse av att köra motorcykel än när du kör bil. Dels beror det förstås på att du inte sitter och trycker i en bil, men du är också betydligt mer rörlig. Nu förutsätter jag förstås att du följer trafikreglerna, även om du som motorcyklist lättvindigt kan gasa dig igenom bilköer är det förstås inte någonting du ska göra. Att du överlag når slutdestinationen snabbare på en motorcykel råder det dock ingen tvekan om.

Motorcykeln är en livsstil

Visst, bilintresse är också en hobby som engagerar många. En av de främsta nackdelarna jämfört med att intressera sig för motorcyklar är dock att det är dyrare, plus att det väl ärligt talat inte är riktigt lika sexigt? Som motorcykelägare får du en hel livsstil gratis. Du blir direkt en i gänget bland andra motorcykelägare, det finns trots allt en anledning till att du ofta ser motorcyklister tillsammans. De delar något. Och nej, du behöver inte gå med i något tight sammansvetsat motorcykelgäng med tveksamma sidoverksamheter för att uppleva de sociala aspekterna av att köra motorcykel. Det räcker gott och väl med att någon gång stanna vid vägkanten för att konversera med någon annan motorcyklist.