Bästa touring-motorcyklarna för långdistansåkning

Bästa touring-motorcyklarna för långdistansåkning

Det är många som drömmer om att spontant hoppa på motorcykeln och åka ut på ett äventyr, kanske med ett par vänner, och unna sig lite frihet. För många förblir den drömmen kanske bara en dröm, men för den som vill realisera idén behövs en ordentlig motorcykel. Det är inte vilken motorcykel som helst som lämpar sig för långa distanser, utan det gäller att ha ett fordon som är pålitligt, lätt att fixa upp, och lätt att hitta delar till. Nedan följer ett par motorcyklar som uppfyller dessa kriterier.

Kawasaki KLR650

Dessa motorcyklar har använts för jorden-runt resor och har tillägg såsom GPS, bagageutrymme och dylikt för att förenkla i det avseendet. En fantastisk cykel för den som inte vill pröjsa allt för mycket. Billigare än såhär blir det nog inte, om man inte vill använda sig av en vanlig, miljövänlig cykel istället. Med sidor som tooorch.com kan man även lätt införskaffa sig nya däck under resans gång, om man väljer att gå den vägen. En ordentlig motorcykel som Kawasaki KLR650 är ett populärt alternativ för både nybörjare och erfarna förare som vill ha ett pålitligt alternativ för långa resor.

Honda Goldwing

Denna serie av motorcyklar är utvecklade just för långa distanser, men är en aning dyrare än motorcykeln ovan. Dessa motorcyklar är designade för bekvämlighet, med bagageutrymme för nödvändigheter och större vindskydd. Till följd av detta är de dock tyngre än de flesta motorcyklar vilket medför svårare hantering. De är dock lätta att justera och fixa upp.