Köra motorcykel i andra länder

Köra motorcykel i andra länder

Att köra motorcykel i andra länder är på förhand kanske inget att oroa sig för. Men det finns saker man bör tänka på, och det gäller såväl vilka lagar som råder i landet och vad man bör vara försiktig med.

Lagar i andra länder

Kör man motorcykel utanför Europa är det bäst att ha ett internationellt körkort som är standardiserat och som varje nationell poliskår ska ha kännedom om. Det går att köra med sitt vanliga ett tag, men det blir mindre krångligt och du kan åka vidare snabbare om du blir stoppad av en polis som vill kolla ditt körkort. Det är nämligen lättare för polisen i ett annat land att ha koll på ett internationellt utformat körkort istället för många nationers inhemska körkort.

Iaktta alltid trafikregler och kör med försiktighet

Trafikreglerna bör följas till punkt och pricka oavsett vilket land du besöker. På Autobahn i Tyskland råder fri fart, men kör inte fortare än vad du behärskar. Kör alltid med försiktighet i förorter om nätterna, rånrisken kan vara markant och kör helst dagtid om du har möjlighet till det. Lycka till med att köra i ett annat land och ta massor med bilder när du inte kör!